Logo design

RTRN Creative Agency is een communicatiebureau en ontwerpstudio in Groningen. Wij helpen bedrijven en instellingen bij het ontwerpen en implementeren van logo’s en merkidentiteiten. Als je wilt weten wat we voor jou kunnen doen, dan kun je onderaan de pagina contact met ons opnemen. 

Een logo is de eerste indruk

Logo’s en beeldmerken zijn om verschillende redenen belangrijk voor organisaties. Wanneer je een logo ziet, dan vorm je bewust of onbewust een oordeel over het product of de dienst. Een goed logo is herkenbaar, memorabel, intrigeert en roept de gewenste reactie op. Een logo is de eerste indruk en wat dat betreft: you never get a second chance to make a first impression.

Een logo is onderdeel van de merkidentiteit

Een logo design is veel meer dan een leuk plaatje: het is een visueel onderdeel van de merkidentiteit. Een goed logo is onderscheidend, passend, praktisch, grafisch en eenvoudig van vorm en het brengt de beoogde boodschap van een merk of organisatie over. Een geweldig logo heeft een geweldig concept en een geweldige uitvoering en zegt meer dan duizend woorden. Neem Nike. Hun logo – de swoosh – is het ultieme symbool om de essentie en identiteit van het merk over te brengen. Het is de gestileerde vleugel van Nike, de Griekse godin van de overwinning én het communiceert beweging en snelheid. Iconisch.

Een logo bindt

Ongeacht welke service of product je levert, als je klanten blij zijn, dan ben jij het ook. Een logo helpt om klanten aan je te binden. Ten eerste zorgt een logo voor consistentie en bekendheid met je product of dienst. Verder draagt het bij aan merkloyaliteit, omdat het logo design symbool staat voor de waarden waar klanten zich mee identificeren en zich dus aan willen verbinden. Of iets minder hoogdravend: omdat een logo simpelweg de juiste associaties oproept of zelfs door het design visueel wordt herinnerd aan een positieve ervaring.

Een logo is een goede investering

Onze designers doen hun stinkende best om de essentie te vangen in een logo design. En dat kan alleen als ze begrijpen wat jouw organisatie, merk en/of product zo bijzonder maakt. Dat is de investering die we van jou vragen om een geweldig logo te creëren. Een uniek en professioneel logo. En toepasbaar. Een goed ontworpen logo laat zich gemakkelijk aanpassen voor verschillende platforms en media: een website, een digitaal platform, sociale netwerken, geprinte media en zelfs een productverpakking (indien nodig). Hoe flexibeler het logo, hoe breder het kan worden gebruikt. Onze designers houden hier rekening mee bij het designen van jouw logo.

Hoeveel kost zoiets? Tja, als je rondvraagt hoor je waarschijnlijk bedragen variërend van een paar tientjes tot ettelijke duizenden euro’s. En je kunt zelfs voor nop een logo krijgen op freelogoservices.com. Maar daar ga je het verschil niet mee maken. Een goed bureau helpt je niet alleen nu maar ook op langere termijn. Dus niet alleen met een logo design, maar ook met je merkstrategie en branding.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen? Neem dan contact op via de contactpagina.

Klaar voor verandering?

Geef ons een belletje.