Overheidscampagne: Eerste Hulp Ben Jij

In Nederland zijn Veiligheidsregio’s wettelijk verplicht om inwoners te informeren over de risico’s in een gebied. In Groningen doen we dit uiteraard verfrissend anders 😊 Hier gooien we het niet over de schutting, maar voeren we campagne om bewoners bewust te maken van wat ze zelf én samen kunnen doen. #EHBJ: Eerste Hulp Ben Jij.

TV Commercial van #EHBJ
Ontwerp van een abri als onderdeel van een campagne om naast boodschappen ook veiligheid in huis te halen.
Een abri van #EHBJ. Onderdeel van de campagne om je bewust te maken voor risico's in jouw omgeving.
Een noodplan voor EHBJ, waarmee je kan checken hoe goed je voorbereid bent op noodsituaties.
Illustratie van een vrouw die koffie aan het drinken is.
Illustratie van een man op zijn fiets.
Illustratie van een docent voor een schoolbord
Illustratie van een vrouw achter een laptop.

Moderne overheid

Veiligheid is van ons allemaal. Daarom stelt Veiligheidsregio Groningen zich met deze campagne niet traditioneel en zendergericht op, maar interactief en vraaggericht. #EHBJ biedt naast feitelijke informatie, ook ruimte voor specifieke en betekenisvolle actie(s). Met #EHBJ begeeft Veiligheidsregio Groningen zich onder de inwoners, om te adviseren en te helpen en om zo de zelf- en samenredzaamheid in de regio te vergroten. Zodat we straks allemaal kunnen zeggen dat onze veiligheid ook echt ónze veiligheid is.

Het ontwerp van de website voor EHBJ. De landingspagina, UI.
Webdesign voor #EHBJ
Twee iphones met daarop het ontwerp voor de EHBJ website voor een mobiele gebruiker.

Online en offline

De campagne is een initiatief van Veiligheidsregio Groningen en partners en heeft een regionaal karakter, met een dito bereik. Neemt niet weg dat alles uit de kast is gehaald om zoveel mogelijk Groningers te bereiken. Online en straks post-corona, ook offline door in de regio, op lokatie inwonersbijeenkomsten te houden. Dus, zegt het voort, want: Eerste Hulp Ben Jij.

Het design van EHBJ is schaalbaar voor verschillende formaten. Drie iphones waarop het ontwerp van EHBJ in social posts is te zien.

Dit wil jij toch ook?

Pijl
Contact