Eerste Hulp Ben Jij

In Nederland zijn Veiligheidsregio’s wettelijk verplicht om inwoners te informeren over de risico’s in een gebied. In Groningen doen we dit uiteraard verfrissend anders 😊 Hier gooien we het niet over de schutting, maar  voeren we campagne om bewoners bewust te maken van wat ze zelf én samen kunnen doen. #EHBJ: Eerste Hulp Ben Jij.

Ontwerp van een abri als onderdeel van een campagne om naast boodschappen ook veiligheid in huis te halen.
De mobiele website voor EHBJ, waarin uitgelegd wordt wat te doen als er een brand uitbreekt.
Het ontwerp van de website voor EHBJ. De landingspagina, UI.

Moderne overheid

Veiligheid is van ons allemaal. Daarom stelt Veiligheidsregio Groningen zich met deze campagne niet traditioneel en zendergericht op, maar interactief en vraaggericht. #EHBJ biedt naast feitelijke informatie, ook ruimte voor specifieke en betekenisvolle actie(s). Met #EHBJ begeeft Veiligheidsregio Groningen zich onder de inwoners, om te adviseren en te helpen en om zo de zelf- en samenredzaamheid in de regio te vergroten. Zodat we straks allemaal kunnen zeggen dat onze veiligheid ook echt ónze veiligheid is.

User interface ontwerp van een verdiepende pagina van EHBJ.
Twee iphones met daarop het ontwerp voor de EHBJ website voor een mobiele gebruiker.
Een abri van #EHBJ. Onderdeel van de campagne om je bewust te maken voor risico's in jouw omgeving.
Illustratie van een man en een vrouw op de bank in de illustratiestijl van #EHBJ.

Online en offline

De campagne is een initiatief van Veiligheidsregio Groningen en partners en heeft een regionaal karakter, met een dito bereik. Neemt niet weg dat alles uit de kast is gehaald om zoveel mogelijk Groningers te bereiken. Online en straks post-corona, ook offline door in de regio, op lokatie inwonersbijeenkomsten te houden. Dus, zegt het voort, want: Eerste Hulp Ben Jij.

Een noodplan voor EHBJ, waarmee je kan checken hoe goed je voorbereid bent op noodsituaties.
De TV-spot van de #EHBJ campagne voor Veiligheidsregio Groningen.
Het design van EHBJ is schaalbaar voor verschillende formaten. Drie iphones waarop het ontwerp van EHBJ in social posts is te zien.

Dit wil jij toch ook?

Contact