Full stack branding

Full stack branding van Script, dé opleider van ICT professionals met autisme. Deze superfijne club mensen bewijst dat autisme en ICT prima samengaan. Zij leiden jongens en meisjes met autisme op tot software developers en begeleiden ze waar mogelijk naar een baan in de ICT sector. En als we full stack zeggen dan bedoelen we een nieuw logo en huisstijl, website, signing en nog veel meer!

Zorg en ICT

Script verenigt zorg en ICT, twee bloedgroepen waarvan je zou denken dat ze niet perse altijd compatible zijn. Hoe? Door te focussen op de unieke eigenschappen van autisme en deze te matchen met de skills die gevraagd worden in de ICT. Prachtig toch? Vonden wij wel en dus hebben we dat samengebracht in een merkidentiteit die de zachte kant van de zorg combineert met de abstracte werkelijkheid van ICT.

“Onze wens voor een duidelijke consistente boodschap naar de buitenwereld is volledig ingevuld. Ze hebben een enorm krachtige merkbelofte neergezet waar we even stil van werden, zo goed!”

Bert Kat – Script

2 Script medewerkers hebben lol tijdens overleg
Branding - Script logo en identiteit
Branding - logo en pay-off Script

Brand design

Script benut de aantrekkingskracht van ICT op mensen met autisme. Dus hebben wij dit gegeven ook toegepast in het brand design en de vormtaal, met de verwijzing naar code in de huisstijl en UI design elementen die we zelfs tastbaar hebben gemaakt in de signing op kantoor. Zowel online als offline voelt de nieuwe merkidentiteit van Script in alle opzichten als een ICT club.

Script vormtaal met foto van man
branding - logo op een sweater

Typografie en kleur

Qua typografie en kleurgebruik hebben we uiteraard rekening gehouden met de speciale eigenschappen van de doelgroep van Script: clean, duidelijk en overzichtelijk.

Branding - print design van folder
Script visitekaartjes
Script programmeergidsen

“Geen stroperige meetings, maar gewoon to the point. Snelle communicatie en ook snelle oplevering. Kortom, wij zijn heel blij.”

Bert Kat – Script

Storytelling

Script is een bescheiden club, ingetogen zelfs. Daarom zeggen wij het maar. Vol trots presenteren we de nieuwe identiteit van Script: bug fixers en life hackers, de soft code in een hard coded wereld, full-stack ontwikkelaars van ICT-talent. Omdat ze geloven in een eerlijke, inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft om zich te ontwikkelen.

3 iPhones met Script website
Script logo en pay-off op de muur
logo Script op groene muur
Wayfinding op kantoor - bordje overleg
Script signing op kantoor

Dit wil jij toch ook?

Pijl
neem contact op