Veiligheidsregio Groningen

Eerste Hulp Ben Jij

In Nederland zijn Veiligheidsregio’s wettelijk verplicht om inwoners te informeren over de risico’s in een gebied. In Groningen doen we dit uiteraard verfrissend anders 😊 Hier gooien we het niet over de schutting, maar voeren we campagne om bewoners bewust te maken van wat ze zelf én samen kunnen doen. #EHBJ: Eerste Hulp Ben Jij.

Moderne overheid

Veiligheid is van ons allemaal. Daarom stelt Veiligheidsregio Groningen zich met deze campagne niet traditioneel en zendergericht op, maar interactief en vraaggericht. #EHBJ biedt naast feitelijke informatie, ook ruimte voor specifieke en betekenisvolle actie(s). Met #EHBJ begeeft Veiligheidsregio Groningen zich onder de inwoners, om te adviseren en te helpen en om zo de zelf- en samenredzaamheid in de regio te vergroten. Zodat we straks allemaal kunnen zeggen dat onze veiligheid ook echt ónze veiligheid is.

Online en offline

De campagne is een initiatief van Veiligheidsregio Groningen en partners en heeft een regionaal karakter, met een dito bereik. Neemt niet weg dat alles uit de kast is gehaald om zoveel mogelijk Groningers te bereiken. Online en straks post-corona, ook offline door in de regio, op lokatie inwonersbijeenkomsten te houden. Dus, zegt het voort, want: Eerste Hulp Ben Jij.

Klaar voor verandering?

Geef ons een belletje.