Een hele zorg minder dankzij VR

De afdeling Radiotherapie van het UMCG lanceert een app waarmee patiënten zich virtueel kunnen voorbereiden op hun behandeling. Een behandeling in het ziekenhuis vaak spannend en ingrijpend. Een duidelijke en afgestemde voorbereiding is erg belangrijk. Het gevoel van controle over de situatie vermindert de kans op trauma en helpt bij de verwerking nadien. Met name voor jeugdige patiëntjes is zintuigelijke voorbereiding belangrijk: wat ga je zien, voelen, horen en ruiken? En wanneer de ouders van het kind bovendien mee-ervaren wat hun kind staat te wachten, dan kunnen ze zich sámen voorbereiden.

Herkenbaar en vertrouwd

Het UMCG is het eerste ziekenhuis in Nederland dat naast de huidige geavanceerde (fotonen) bestralingstechnieken ook protonentherapie aanbiedt. In opdracht van het UMCG hebben we samen met Viemr een app ontwikkeld waarmee patiënten voorafgaand aan hun behandeling virtueel worden rondgeleid, zodat ze wanneer ze er echt zijn alles herkenbaar en vertrouwd voelt.

De user interface van de app voor UMCG radiotherapie.
De VR-bril van UMCG Radiotherapie in de visuele identiteit van de app.

User Experience is key

Met de UMCG Radiotherapie app zetten we in op de ultieme user experience. In een virtuele tour doorlopen patiënten alle voor hun relevante stappen van de behandeling, zodat ze weten wat hen te wachten staat en ze de behandeling met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Naast de virtuele rondleiding biedt de app medische en praktische achtergrondinformatie voor een optimale voorbereiding op de behandeling.

De app van UMCG Radiotherapie.

Onboarding à la Carte

Het succes van de app valt en staat met het onboarding proces, weet ook het UMCG. Daarom worden patiënten al in de afspraakbrief uitgenodigd om de app te gebruiken. Naast de brief krijgen ze een cardboard telefoonhouder, of in het geval van jeugdige patiëntjes zelfs twee. Met een persoonlijke code krijgt iedere patiënt de rondleiding die exact aansluit bij zijn of haar specifieke behandelingstraject.

De app van UMCG Radiotherapie in gebruik.
De UI onderdelen van de UMCG app.

Dit wil jij toch ook?

Pijl
Neem contact op