De rijke geschiedenis van Groningen in AR

In het eeuwenoude landschap van Groningen liggen talloze schatten. Soms in het zicht, soms in de grond. Soms uit het oog verloren en soms in ons geheugen gegrift. Pure rijkdom in de vorm van verhalen die heel veel zeggen over waar we zijn en alles over hoe we hier zijn gekomen. Met de Augmented Reality app van Economic Board Groningen ervaar je deze verhalen alsof je er zelf bij bent.

Extra dimensie

Augmented Reality (AR) voegt extra beelden toe aan de werkelijkheid, die je via de camera op een smartphone of tablet kunt bekijken. De app zet markante plekken met bijzondere verhalen op de kaart. Een extra reden om Groningen te bezoeken!

Het ontwerp van de app voor Economic Board Groningen.
Een foto van een plek in Groningen waar je en verhaal kunt herbeleven door middel van de AR app.
De Augmented Reality app van Economic Board Groningen.

Onboarden en gaan!

De app zet bijzondere verhalen op de kaart. Letterlijk. Dus na het downloaden kies je welke verhalen je wilt beleven en zet je de route uit naar de plekken waar ze zich afspelen. Zo navigeer je met de app door een uniek stukje Groningen en krijg je bovendien tips voor een hapje of drankje in de omgeving. Ontdek je plekje 2.0.

De onboarding van de AR app van Economic Board Groningen.

Credits

De app is een fijne co-productie binnen de creatieve industrie in Groningen. Het geheel is ontwikkeld in opdracht van Economic Board Groningen, waarbij Viemr verantwoordelijk was voor de productie en technische realisatie, RTRN voor de verhaallijnen en het design en Annie Made It voor de geanimeerde content.

Dit wil jij toch ook?

Pijl
Neem contact op